01 aprill 2012

EKO ERAMUD

EKO eramu projekti eesmärgid ja lahendused:
Ökonoomsus - EKO külgvälisseinte kõrgendus 1,2 m ulatuses katusekorrusel tagab võrdse põrandapinna esimese korrusega.

EKO eramute väike vundamendi plaan võimaldab maja paigaldada ka väiksemale - näit. 600 ruutmeetrisele krundile. Katusekorrusega EKO vajalik arvestuslik küttevõimsus on 30% väiksem ühekordsest majast.
Väiksemaid tööajakulusid nõudev ehitusmeetod, mis võimaldab ehitada minimaalse arvu töötajatega, tagab madalama hinna. Projekti ökonoomsusest tulenev kokkuhoitud raha jääb kliendi taskusse.

Minimaalsed küttekulud - EKO soojapidavus on viidud tasemele, kus ka elektrikütte kasutamine on muutunud taskukohaseks. Jäävad ära katlakütte paigaldamise investeeringud (ca 100 000 kr. + ekspluatatsioonikulud). Kliendipraktikast saadud andmetel elektrküttega EKO144 elektriarve (küte + elektripliit, el.veeboiler, pesumasin, valgustus jne) on kokku keskmiselt 100 € kuus talvekuudel. Kombineerides elektrikütet ahjuküttega võib küttekulud viia väga madalale. Projekti autor elab esimeses sellises majas ja kasutab 90% ahjukütet.

Arhidektuursed võimalused - EKO majakarbi üldproportsioonid on muutumatud, mis võimaldab ehitada maja odavamalt konstruktsioonielementide projekteerimis, juurutamis ja väljaõppekulutusi kokku hoides. Vastavalt siseplaneeringu vajadustele ja maja asetusele ilmakaarte suhtes, võib akende paiknemist ja suurust valida (terrassi aknad lõuna suunas jne.). Arhitektuursete lisade nagu auto varikatus, garaaz, terrass, dekoratiivne element katusel, varikatus sissekäigu kohal jne. erinevate lahenduste vahel on võimalik valida. Arhitektuursed lisad võib ehitada ka hiljem peale maja valmimist. Välisvoodrilaua viimistlemiseks olev lai värvuste valik ja erinevad arhitektuursed lisad, võimaldavad komplekteerida maju omanäoliselt erinevaks teistest majadest.

Siseplaneeringu võimalused - EKO eramute siseseinad on mittekandvad, mis annab võimaluse siseplaneeringut muuta vastavalt vajadusele.

Loe edasi: ELEMENTMAJAD