01 juuni 2023

Leidsin elamukrundi, mis edasi?

Kui olete leidnud sobiva elamukrundi ja ostsite selle, siis millised  oleksid järgmised sammud maja ehitamisega alustamisel?

Esmalt pöörduge meie poole ja saame arutada, millised on Teie soovid ning anname edasised soovitused.

Seejärel tuleb Teil taotleda järgmisi dokumente ja vaja pöörduda järgmiste asutuste poole:

1. Krundi ostmisega saate ostu-müügi lepingu.
2. Ostmisega saate piiriprotokolli ja krundi omandiõiguse.
3. Peaksite kontrollima, kas geodeetiline alusplaan on sellel krundil kehtiv. Kui ei ole kehtiv, siis tuleb see alusplaan tellida geodeesia firmalt. Võib pöörduda ka AC Ehitus OÜ poole ja aitame sellega. Ajakulu umbes 1-2 nädalat.
4. Samaaegselt tuleb Teil esitada:
  1. Projekteerimistingimuste saamiseks avaldus kohalikule omavalitsusele. Ajakulu kuni 1 kuu.
  2. Elektritehniliste tingimuste saamiseks avaldus kohalikule energiamüügi ettevõttele (Elektrilevi, Fortum, ...). Tingimustega määratakse kindlaks, kus on krundil liitumispunkt, mis tingimustel saab liituda, peakaitse võimsused, jne. Ajakulu kuni 1 kuu.
  3. Vee ja kanalisatsiooni tehniliste tingimuste saamiseks avaldus kohalikke trasse haldavale ja teenust osutavale ettevõttele. Määratakse, kus on peakraan, kus on kanalisatsioonitrass, kas on vaja rajada uus kaev, jne...., trassi puudumisel annab tingimused kohalik omavalitsus. Ajakulu tavaliselt nädal kuni 1 kuu.
Kui eelloetletud paberid on korras, siis saame alustada elamu projekteerimisega.

Selleks on vaja sõlmida projekteerimisleping AC Ehitus OÜ-ga. Projekteerimine võtab aega umbes 1 kuu, sõltub ka kohalikust omavalitsusest ja Päästeametist ning vahest võib aega võtta ka 1,5 kuud.

Seejärel Teie peate ise viima kohalikku omavalitsusse avalduse ehitusloa/taotluse saamiseks. Ajakulu orienteeruvalt 1 kuu.

Kui ehitusluba käes on võimalik sõlmida ehitusleping ja saab ehitusega koheselt alustada.

Eeltoodud jutu ajakulu kokku on keskmiselt 3 kuud.

Lisainfo 
Rein Rosin
tel: 53446258
rein@acehitus.ee
www.acehitus.ee

Reklaam: jalgrattad